Outokummun kaupunkiAjankohtaistaSami Siponen – kiinteistönhoito on teknistä ja monipuolista työtä
Kiinteistönhoitaja Sami Siponen työtehtävässään.

Sami Siponen — kiinteistönhoito on teknistä ja monipuolista työtä

Pal­ve­luk­ses­sa­si-jut­tusar­jas­sa pää­set tutus­tu­maan Outo­kum­mun kau­pun­gin hen­ki­lös­töön!

Kuka olet?
Sami Sipo­nen

Mikä on työ­teh­tä­vä­si Outo­kum­mun kau­pun­gil­la?
Toi­min kiin­teis­tön­hoi­ta­ja­na kau­pun­gin ja Kum­mun kotien koh­teis­sa. Vas­tuu­aluei­na minul­la Kum­mun kotien koh­teis­ta Kaa­si­lan alue ja Sän­ki­not­kon­ka­tu 10 sekä kau­pun­gin koh­teis­ta Ser­vo ja Pizza­Pos­ti.

Mil­lai­nen on perus­työ­päi­vä­si ja mil­lai­sia teh­tä­viä työ­hö­si kuu­luu?
Perus­työ­päi­vä alkaa päi­vä­kir­ja­lenk­kien teke­mi­sel­lä. Päi­vä­kir­ja­len­keil­lä käym­me kier­tä­mäs­sä jokai­sen kiin­teis­tön läm­mön­ja­ko­huo­neet ja tar­kis­tam­me että kaik­ki on kun­nos­sa. Samal­la tark­kai­lem­me muu­ten­kin, että kiin­teis­tö­jen ylei­sil­me on siis­ti, pihat ja jäte­ka­tok­set ovat puh­tai­na ros­kis­ta, ja että esim. ker­ros­ta­lo­jen rap­pu­jen ovet ovat kiin­ni.

Päi­vä­kir­ja­lenk­kien jäl­keen itse yleen­sä tar­kas­tan mitä työ­pyyn­tö­jä on saa­pu­nut ja suun­nit­te­len lop­pu­päi­vän sen mukaan. Jos­kus kun on kii­rei­sem­pi päi­vä, niin ei pys­ty suun­nit­te­le­maan tark­kaan päi­vän kul­kua, vaan työ­teh­tä­viä jou­tuu prio­ri­soi­maan kii­reel­li­syy­den mukaan.

Mikä on työs­sä­si paras­ta / antoi­sin­ta?
Työs­sä­ni paras­ta ja antoi­sin­ta on mie­les­tä­ni työn moni­puo­li­suus. Jokai­nen päi­vä on eri­lai­nen. Lisäk­si muka­vat asiak­kaat ja hyvät työ­ka­ve­rit anta­vat puh­tia päi­vään. Eri­tyi­sen hyvän mie­len antaa se kun on saa­nut asiak­kaal­le hyvän mie­len. Sil­loin kokee, että on onnis­tu­nut työs­sään hyvin.

Mikä on työs­sä­si haas­ta­vaa?
Työs­sä­ni tapaan lähes joka viik­ko eri kult­tuu­reis­ta läh­töi­sin ole­via ihmi­siä, jol­loin asioi­den hoi­ta­mi­nen ja sel­vit­tä­mi­nen on han­ka­lam­paa. Usein ele­kie­li ja englan­ti riit­tä­vät, mut­ta myös kään­tä­jä­so­vel­lus on ahke­ras­sa käy­tös­sä.

Mitä moni ei tie­dä työs­tä­si?
Moni ei var­mas­ti tie­dä kuin­ka moni­puo­li­nen ja tek­ni­nen kiin­teis­tön­hoi­ta­jan ammat­ti nyky­päi­vä­nä on. Ala sisäl­tää perin­teis­ten piha­töi­den ja mui­den huol­to­töi­den lisäk­si pal­jon tek­nis­tä osaa­mis­ta vaa­ti­vaa työ­tä. Kiin­teis­tön­hoi­ta­jan tulee hal­li­ta perus­asiat eri kiin­teis­tö­tek­ni­sis­tä jär­jes­tel­mis­tä, kuten ilman­vaih­to- ja läm­mi­tys­jär­jes­tel­mis­tä, paloilmoitin‑, tur­va­va­lais­tus- ja riko­sil­moi­tin­jär­jes­tel­mis­tä, valais­tuk­sen ohjaus­jär­jes­tel­mis­tä, kiin­teis­tö­au­to­maa­tios­ta ja muis­ta eri­lai­sis­ta käyt­tö­liit­ty­mis­tä työ­koh­teen mukaan.

Mikä on mie­les­tä­si paras­ta Outo­kum­mus­sa?
Outo­kum­mus­sa on mie­les­tä­ni paras­ta se, että kaik­ki elä­mi­seen liit­ty­vä on lähel­lä. Koti, työ, kou­lu, pal­ve­lut sekä luon­to ja muut har­ras­tus­mah­dol­li­suu­det. Kaik­ki ovat lähel­lä ja hel­pos­ti saa­vu­tet­ta­vis­sa.

Mil­lai­sia ter­vei­siä haluat lähet­tää outo­kum­pu­lai­sil­le?
Haluan toi­vot­taa outo­kum­pu­lai­sil­le hyvää alka­vaa syk­syä!

Lisää ajankohtaisia uutisia