Outokummun kaupunkiAjankohtaistaVahva teatterisyksy alkaa Outokummussa Festarifiiliksiä-musikaalilla!
Teatteri Kiisun seinäkyltti.

Vahva teatterisyksy alkaa Outokummussa Festarifiiliksiä-musikaalilla!

Outo­kum­mun teat­te­ri jat­kaa fes­ti­vaa­li­kaut­ta mar­ras­kuus­sa, jol­loin se esit­tää 90-luvul­le sijoit­tu­van Fes­ta­ri­fii­lik­siä-musi­kaa­lin. Fes­ta­ri­fii­lik­siä-musi­kaa­li esi­te­tään Outo­kum­mun Van­hal­la Kai­vok­sel­la Teat­te­ri Kii­sus­sa 1.–2.11.

Musi­kaa­li ker­too nel­jän joen­suu­lai­sen kave­ruk­sen fes­ta­ri­mat­kas­ta Outo­kum­puun sijoit­tu­vaan kuvit­teel­li­seen Outo­roc­kiin. Kol­mes­sa näy­tök­ses­sä kuul­laan kap­pa­lei­ta muun muassa Apu­lan­nal­ta, Teho­se­koit­ti­mel­ta, Franci­nel­ta, Kla­my­dial­ta, Nylon Bea­til­ta, Sir Elwoo­din Hil­jai­sil­ta Väreil­tä ja Nel­jä Ruusua ‑yhtyeel­tä.

– Olem­me saa­neet pal­jon tsemp­pi­toi­vo­tuk­sia näil­tä bän­deil­tä, mikä on läm­mit­tä­nyt koko työ­ryh­män miel­tä ja innoit­ta­nut enti­ses­tään teke­mis­tä, käsi­kir­joit­ta­ja-ohjaa­ja Stii­na Iko­nen iloit­see.

Roo­leis­sa näh­dään muun muas­sa Tai­ja Mus­to­nen, Tomi Lau­ri­kai­nen, Kati Ahma­har­ju, Her­man­ni Nie­mi­nen ja Jyr­ki Haa­pa­la. Musii­kis­ta vas­taa ammat­ti­muusi­kois­ta koos­tu­va Rai­Rai Com­pa­ny.

Vie­rai­le­va­na esiin­ty­jä­nä on Temp­ta­tion Island ‑ohjel­mas­ta ja Skuu­til­la Suo­men hal­ki ‑tem­pauk­ses­ta tun­net­tu Atso Tillgren.

Kuvassa Atso Tillgren, joka näyttelee festarigigoloa.
Kuvas­sa Atso Tillgren, joka näyt­te­lee fes­ta­ri­gi­go­loa. Kuva: Tan­ja Rei­lin.

Tillgre­nin roo­li­hah­mo­na on fes­ta­ri­gi­go­lo, johon hänen odo­te­taan ammen­ta­van koke­muk­si­aan rea­li­ty­sar­jas­ta. Tillgren itse käyt­täy­tyi ohjel­mas­sa unel­ma­vä­vyn lail­la, joten hän jou­tuu roo­lis­sa aset­tu­maan uuden äärel­le ja muun muas­sa jaka­maan huo­no­ja pari­suh­de­vink­ke­jä.

– Tämä on mie­len­kiin­toi­nen pro­jek­ti, jos­sa on haus­ka kokeil­la sii­pi­ään. Aina pitää heit­täy­tyä kokei­le­maan jotain uut­ta, Irti huu­meis­ta ry:ssä työs­ken­te­le­vä Tillgren sanoo.

Fes­ta­ri­fii­lik­siä on Outo­kum­mun teat­te­ril­le iso pon­nis­tus, joka on mah­dol­lis­ta laa­jan Rive­ria-yhteis­työn ansios­ta.

– On meil­le onni, että Outo­kum­mus­sa on taso­kas­ta kult­tuu­ri- ja media-alan ope­tus­ta ja hyvin kult­tuu­ri­myön­tei­nen kau­pun­ki, Outo­kum­mun teat­te­rin puheen­joh­ta­ja Satu Maho­nen paa­lut­taa.

- Outo­kum­mul­la on pit­kä his­to­ria teat­te­ri­kau­pun­ki­na ja on upe­aa, että tänä syk­sy­nä Teat­te­ri Kii­suun saa­daan kak­si kan­tae­si­tys­tä; ensin jo tämä ilmiök­si nous­sut Fes­ta­ri­fii­lik­siä sekä heti perään mar­ras­kuun lopus­sa ensi-iltan­sa saa­va Kai­vos­teat­te­rin Kulu­mia-esi­tys, rie­muit­see Outo­kum­mun kau­pun­gin kult­tuu­ri­tuot­ta­ja Esko Viha­va.

Fes­ta­ri­fii­lik­siä-musi­kaa­li esi­te­tään Outo­kum­mun Van­hal­la kai­vok­sel­la teat­te­ri Kii­sus­sa 1.–2.11. Lipun­myyn­ti tapah­tuu Tiketti.fi:n kaut­ta.

Lisää ajankohtaisia uutisia