Outokummun kaupunkiAjankohtaistaTyövoimapalvelut saat ensi vuonna omasta kunnasta

Työvoimapalvelut saat ensi vuonna omasta kunnasta

Työn­ha­ki­jat ja työ­nan­ta­jat saa­vat työ­voi­ma­pal­ve­lut ensi vuo­den alus­ta läh­tien omas­ta koti­kun­nas­ta.

Työ­voi­ma- ja elin­kei­no­pal­ve­lut siir­ty­vät val­tion TE-toi­mis­tois­ta kun­tien jär­jes­tet­tä­väk­si. Tämä tar­koit­taa sitä, että Poh­jois-Kar­ja­lan TE-toi­mis­to ja Joen­suun seu­dun työl­li­syy­den kun­ta­ko­kei­lu lopet­ta­vat toi­min­tan­sa 31.12.2024. Työ­voi­ma­pal­ve­luis­ta vas­taa 1.1.2025 läh­tien Poh­jois-Kar­ja­lan kun­tien muo­dos­ta­ma Poh­jois-Kar­ja­lan työl­li­syy­sa­lue. Työl­li­syy­sa­lu­een vas­tuu­kun­ta­na toi­mii Joen­suun kau­pun­ki. Työl­li­syy­sa­lu­een laki­sää­tei­siä pal­ve­lu­ja täy­den­tä­vät kun­tien omat työl­li­syys- ja yri­tys­pal­ve­lut.

Työ­voi­ma­pal­ve­lut jär­jes­te­tään ensi vuon­na lähi­pal­ve­lui­na ja lisäk­si käy­tös­sä­si ovat digi- ja puhe­lin­pal­ve­lut. Työl­li­syy­den asiois­sa sinua aut­taa Luot­si-pal­ve­lu­pis­te, jos­ta saat tie­toa, neu­von­taa ja ohjaus­ta työ­hön ja kou­lu­tuk­seen liit­tyen. Lue lisää Outo­kum­mun Luot­si-pal­ve­lu­pis­tees­tä.  

Ajan­koh­tai­set yhteys­tie­dot ja pal­ve­lu­pis­teen aukio­loa­jat löy­ty­vät jat­kos­sa verk­ko­si­vuil­ta ja osoit­tees­sa tyomarkkinatori.fi.
Outo­kum­mun kau­pun­gin työ­voi­ma­pal­ve­lut ovat 2025 vuo­den alus­ta osoit­tees­sa Kuver­nöö­rin­ka­tu 1A (2. ker­ros).

Mitä muutos tarkoittaa TE-palvelujen asiakkaille

Jos olet jo työn­ha­ki­ja­na TE-toi­mis­tos­sa, sinun ei tar­vit­se teh­dä mitään. Pal­ve­lut työn­ha­ki­jal­le jat­ku­vat ennal­laan, vaik­ka jär­jes­tä­vä taho vaih­tuu. Työn­ha­kusi pysyy voi­mas­sa ja työt­tö­myy­se­tuu­te­si mak­se­taan nor­maa­lis­ti. Asiak­kuu­te­si TE-toi­mis­tos­sa tai kun­ta­ko­kei­lus­sa siir­tyy auto­maat­ti­ses­ti Poh­jois-Kar­ja­lan työl­li­syy­sa­lu­eel­le.

TE-pal­ve­lui­den nykyi­nen hen­ki­lö­kun­ta jat­kaa työs­ken­te­lyä työl­li­syy­sa­lu­een kun­nis­sa. Tämän takia vas­tuu­vir­kai­li­ja­si ja asioin­ti­pis­tee­si voi muut­tua. Neu­von­taa ja ohjaus­ta saat aina omas­ta kun­nas­ta­si. Tar­vit­taes­sa olem­me yhtey­des­sä sinuun hen­ki­lö­koh­tai­ses­ti.

Työmarkkinatori toimii tietopankkina ja asiointikanavana

Työ­mark­ki­na­to­ril­ta osoit­tees­ta tyomarkkinatori.fi löy­dät avoi­mia työ­paik­ko­ja ja tie­to­ja pal­ve­luis­ta. Oma asioin­ti ‑pal­ve­lus­sa voit ilmoit­tau­tua työn­ha­ki­jak­si ja luo­da työn­ha­ku­pro­fii­lin tai ilmoit­taa muu­tok­sis­ta työn­haus­sa­si. Työ­nan­ta­ja­na ja yrit­tä­jä­nä löy­dät Työ­mark­ki­na­to­ril­ta tie­toa pal­ve­luis­ta ja voit esi­mer­kik­si etsiä työn­te­ki­jöi­tä selaa­mal­la työn­ha­ku­pro­fii­le­ja tai jul­kai­se­mal­la työ­paik­kail­moi­tuk­sen.

Lisää ajankohtaisia uutisia