Outokummun kaupunkiAjankohtaistaVanhan Kaivoksen Residenssiin vuodelle 2025 ennätysmäärä hakijoita

Vanhan Kaivoksen Residenssiin vuodelle 2025 ennätysmäärä hakijoita

Outo­kum­mun kau­pun­gin vuo­des­ta 2018 yllä­pi­tä­mä, kan­sain­vä­li­nen Van­han Kai­vok­sen Resi­dens­si on vuo­si vuo­del­ta suo­si­tum­pi työs­ken­te­ly-ympä­ris­tö tai­tei­li­joil­le ja tie­tei­li­jöil­le. Vuo­sit­tain syys­kuus­sa jär­jes­tet­tä­vä, 30.9.2024 päät­ty­nyt avoin haku kerä­si tänä vuon­na ennä­tyk­sel­li­set 114 hake­mus­ta, jois­ta 25 oli englan­nin­kie­li­siä ja loput suo­men­kie­li­siä. Sisään voi­daan työs­ken­te­ly­jak­so­jen pituu­des­ta ja tila­tar­peis­ta riip­puen ottaa vuo­sit­tain noin kol­me­kym­men­tä työ­ryh­mää tai yksit­täis­tä tai­tei­li­jaa.

Ammat­ti­tai­tei­li­ja­pai­not­tei­nen raa­ti tekee valin­nat loka­kuun aika­na ja Kun­ta­Rek­ryn kaut­ta tie­to läh­tee kai­kil­le hake­neil­le kuun lop­puun men­nes­sä.

- Koen posi­tii­vi­se­na ongel­ma sen, että Outo­kum­pua koh­taan osoi­te­taan mie­len­kiin­toa enem­män, kuin mihin pys­tym­me vas­taa­maan, tote­aa Outo­kum­mun kau­pun­gin kult­tuu­ri­tuot­ta­ja Esko Viha­va. On tie­tys­ti har­mil­lis­ta, että emme voi ottaa resi­dens­siin kaik­kia haluk­kai­ta, mut­ta teem­me toki vuo­den var­rel­la yhteis­työ­tä tai­tei­li­joi­den kans­sa myös resi­dens­sin ulko­puo­lel­la, Viha­va jat­kaa.

Vuon­na 2024 Van­han Kai­vok­sen Resi­dens­sis­sä työs­ken­te­lee yhteen­sä 26 työ­ryh­mää tai yksit­täis­tä tai­tei­li­jaa. Kes­ki­mää­rin joka toi­nen viik­ko kau­pun­gis­sa siis koe­taan mais­tiai­sia sel­lai­sis­ta kult­tuu­ri­si­säl­löis­tä, joi­ta monel­la pie­nil­lä paik­ka­kun­nil­la har­vem­min näkee. Resi­dens­si­tai­tei­li­joi­den työs­ken­te­lyn myö­tä myös kau­pun­gin tila­re­surs­sien käyt­tö­as­tet­ta on saa­tu huo­mat­ta­vas­ti paran­net­tua.

Resi­dens­si­työs­ken­te­lyn hedel­mis­tä pää­see naut­ti­maan demoe­si­tyk­sis­sä, näyt­te­lyis­sä, tai­tei­li­ja­ta­paa­mi­sis­sa ja muis­sa ulos­tu­lois­sa, jois­ta kaik­ki voi vuo­rol­laan löy­tää Poh­jois-Kar­ja­lan tapah­tu­ma­ka­len­te­ris­ta. Tilai­suuk­siin on mil­tei poik­keuk­set­ta vapaa pää­sy ja tilai­suu­det ovat avoi­mia kai­kil­le.

Lisä­tie­toa resi­dens­sis­tä: https://oldmineresidency.fi


Lisää ajankohtaisia uutisia