Outokummun kaupunkiAjankohtaistaVanhan Kaivoksen residenssissä syntynyt teos palkittiin Altonale-taidepalkinnolla Hampurissa

Vanhan Kaivoksen residenssissä syntynyt teos palkittiin Altonale-taidepalkinnolla Hampurissa

Ham­pu­rin kult­tuu­ri­mi­nis­te­riön myön­tä­män Vuo­den 2024 Alto­na­le-tai­de­pal­kin­non sai Oscar Bar­bo­sa. Hän loi valo­ku­va­teok­sen­sa “oani, sinár­ra, ioi­dar” Outo­kum­mun Van­han Kai­vok­sen tai­tei­li­ja­re­si­dens­sis­sä kevääl­lä 2024. Alto­na­le-tai­de­pal­kin­not jaet­tiin kesä­kuus­sa 2024.

Tuo­ma­ris­ton vakuut­ti teok­sen lavas­tuk­sen yksin­ker­tai­suus, joka kui­ten­kin kät­kee sisään­sä moni­mut­kai­sen tai­teel­li­sen tut­ki­muk­sen. Oscar Bar­bo­san työ aut­taa anta­maan queer-aiheil­le näky­vyyt­tä.

- Van­han Kai­vok­sen Resi­dens­sis­sä kevät­tal­vel­la 2024 työs­ken­nel­leen Oscar Bar­bo­san pal­kit­tu teos käsit­te­lee suu­rel­ta osin näky­mät­tö­mä­nä ole­mis­ta ja näky­väk­si tule­mis­ta. Mie­les­tä­ni tee­ma on erit­täin mer­kit­tä­vä pait­si mai­ni­tus­sa queer-kon­teks­tis­sa, niin myös tai­tees­sa ja koko elä­mäs­sä yli­pää­tään, sanoo Outo­kum­mun kau­pun­gin kult­tuu­ri­tuot­ta­ja Esko Viha­va.

- Outo­kum­mus­sa on näh­ty ainut­laa­tui­sen kai­vos­mil­jöön mah­dol­li­suu­det ins­pi­roi­va­na työs­ken­te­ly-ympä­ris­tö­nä tai­tei­li­joil­le, ja resi­dens­si­toi­min­nan myö­tä luo­tu tila teh­dä laa­ja-alais­ta tai­det­ta näky­väk­si myös paik­ka­kun­ta­lai­sil­le. Tun­tuu upeal­ta, että tääl­lä tapah­tu­va tai­tei­li­joi­den työs­ken­te­ly tulee näky­väk­si myös muu­al­la maa­il­mas­sa, Viha­va jat­kaa.

Läm­pi­mät onnit­te­lut Osca­ril­le!


Lisä­tie­to­ja: https://www.altonale.de/altonale-kunstpreis-2024/
Tutus­tu resi­dens­siin: https://oldmineresidency.fi/

Lisää ajankohtaisia uutisia