Outokummun kaupunkiAjankohtaistaTuu mun kaveriksi -hankkeen vertaisryhmät ja koulutukset alkavat Outokummussa

Tuu mun kaveriksi ‑hankkeen vertaisryhmät ja koulutukset alkavat Outokummussa

Man­ner­hei­min Las­ten­suo­je­lu­lii­ton Jär­vi-Suo­men pii­ril­lä kevääl­lä 2024 käyn­nis­ty­nees­sä kol­mi­vuo­ti­ses­sa Tuu mun kave­rik­si ‑hank­kees­sa pyri­tään vähen­tä­mään ala­kou­lui­käis­ten las­ten yksi­näi­syyt­tä. Las­ten välil­le luo­daan pysy­viä ystä­vyys­suh­tei­ta toi­min­nal­lis­ten pien­ryh­mien ja yhtei­sen teke­mi­sen avul­la. Lap­sen yksi­näi­syys voi kos­ket­taa koko per­het­tä, joten myös van­hem­mil­le on tar­jol­la tukea ja ohjaus­ta.

– Lap­set koke­vat monen­lais­ta yksi­näi­syyt­tä. Lap­si voi kuu­lua kave­ri­po­ruk­kaan, mut­ta hänel­tä saat­taa puut­tua ystä­vä, joka aidos­ti ymmär­täi­si, kuun­te­li­si ja oli­si läs­nä. Osa lap­sis­ta taas on täy­sin kave­ri­po­ru­koi­den ulko­puo­lel­la, hank­keen koor­di­naat­to­ri Tai­na Jau­hiai­nen avaa.

Mistä tiedän, onko lapseni yksinäinen?

Vas­taa lap­sen kans­sa kyse­lyyn, joka aut­taa tun­nis­ta­maan lap­sen yksi­näi­syy­den: Kyse­ly lap­sen yksi­näi­syy­den tun­nis­ta­mi­sek­si

Tule mukaan ystävyyttä edistäväksi aikuiseksi

Tuu mun kave­rik­si ‑hank­kees­sa kou­lu­te­taan vapaa­eh­toi­sia yksi­näi­sil­le lap­sil­le suun­nat­tu­jen ver­tais­ryh­mien ohjaa­jik­si ja kah­den lap­sen ystä­vyyt­tä edis­tä­vik­si aikui­sik­si. Vapaa­eh­tois­ten kou­lu­tuk­seen sisäl­tyy itse­näi­ses­ti suo­ri­tet­ta­va verk­ko­kurs­si MLL:n Mood­les­sa sekä kak­si etä­ta­paa­mis­ta. Etä­ta­paa­mi­set toteu­te­taan Team­sin väli­tyk­sel­lä tiis­tai­na 10.9. klo 17:30–19 ja tiis­tai­na 17.9. klo 17:30–19.
Ilmoit­tau­du vapaa­eh­tois­ten kou­lu­tuk­seen

Vertaisryhmät lapselle

Eikö lap­sel­la ole vie­lä kave­ria? Tuu mun kave­rik­si ‑ver­tais­ryh­mät on suun­nat­tu yksi­näi­sek­si itsen­sä koke­vil­le 7–12 ‑vuo­tiail­le, jot­ka toi­vo­vat saa­van­sa itsel­leen kave­rin ja löy­tä­vän­sä mie­le­käs­tä teke­mis­tä. Ryh­mä­ker­rat ovat toi­min­nal­li­sia ja niis­sä koros­tu­vat yhdes­sä teke­mi­nen. Ryh­mää ohjaa­vat MLL:n työn­te­ki­jä ja kou­lu­tet­tu vapaa­eh­toi­nen.

Ver­tais­ryh­mä alkaa Outo­kum­mus­sa vii­kol­la 39 ja on Kum­mun kou­lul­la tiis­tai­sin klo 15:30–17:00
Ilmoi­ta lap­si ver­tais­ryh­mään

Lisä­tie­to­ja:
Tai­na Jau­hiai­nen
koor­di­naat­to­ri
Tuu mun kave­rik­si ‑han­ke
050 478 2761
[email protected]

Lisää ajankohtaisia uutisia